Zo start je 2016 met een opgeruimde inbox

doorSophie Vereyckenop 04/01/2016

Een nieuw jaar, een nieuw begin en een schone lei. En liefst ook nog een schone inbox. Want, helaas, iets aanduiden als 'gelezen', is lang niet voldoende om van die terugkerende 'mailbox bijna vol'-melding af te komen. Met deze tips kan je het aantal berichten in je inbox echter makkelijk tot een minimum beperken, zonder dat je daarbij ook waardevolle informatie richting prullenbak klikt.

Sorteer je mails op datum en neem alles dat ouder is dan een halfjaar eens grondig onder de loep. Wees onverbiddellijk: geen relevante of belangrijke informatie? Weg ermee!

Sommige mails bevatten veel foto's of zware bijlagen, waardoor ze veel plaats innemen in je mailbox. Die kan je er makkelijk uithalen door simpelweg je mails te sorteren op grootte. Beslis dan welke mails weg mogen en welke je beter bijhoudt.

Het is oh zo logisch, maar we doen het stiekem nooit. Hou een mail niet bij enkel en alleen omdat de bijlage interessant is. Dan is het beter om de bijilagen apart in een mapje op je computer te bewaren. Zo hou je je mailbox vrij én vind je nog steeds makkelijk de bijlagen terug.

Maak af en toe ook je prullenbak leeg. Het is zo'n simpel klusje dat we vaak overslaan, terwijl het een wereld van verschil kan maken. Goed nieus voor de outlook-gebruikers: het kan ook automatisch! Ga bij het tabblad 'tools' naar 'options', en klik daar op 'other'. Vervolgens selecteer je ' Empty the Deleted Items folder upon exiting'. Voila!

Eindelijk is die mailbox proper, maar hoe hou je het zo? Heel simpel: iedere keer dat er een mail binnenkomt, moet er ook iets mee gebeuren. Sleep hem naar een mapje om bij te houden, een mapje met minder belangrijke mails, of zend hem richting prullenmand. Maar laat een mail niet in je inbox staan om 'er later iets mee te doen'. Van uitstel komt afstel.