Zo vermijd je ontsierende witte lijntjes bij het zonnen

doorEllen Provoostop 21/06/2012

Een bruin tintje doet die frisse zomerjurk net iets beter uitkomen, daar is haast elke vrouw het over eens. Maar niets is zo ontsierend als ingebrande witte lijntjes van je bikini of badpak. Vermijd deze beautyblunder met onderstaande tips.

Badpakken met uitsparingen aan de buik en asymmetrische bikini's zijn tegenwoordig erg hip, helaas zorgen ze er wel voor dat je niet mooi egaal bruint op het strand. Als je dan een strapless jurk hebt klaarliggen voor een feestelijke gelegenheid als een zomerbruiloft zijn die vreemde witte lijntjes helaas niet zo elegant. Als je weet dat je er tiptop moet uitzien in je feestoutfit, blijf dan de dagen ervoor uit de zon. Wil je toch ontspannen op het strand, zet je dan enkel in de schaduw en bedek je lichaam met donkere kledij. Witte stukken zijn voelen echter minder warm aan, maar ze voorkomen niet dat de zonnestralen je huid kleuren.

Naakt
Het lijkt misschien een evidentie, maar wanneer je naakt zont, heb je geen last van lijntjes. De moeilijkheid is een goede plek te vinden waar je dit kan doen, een afgesloten plekje in je eigen tuin is een goede optie. Zorg er wel voor dat je jezelf, en zeker plekjes die niet vaak in de zon komen, goed insmeert met een hoge beschermingsfactor. Deze moet je minstens een halfuur op voorhand aanbrengen om te voorkomen dat de crème er snel afgaat.

Kledij
Kies een bandeautopje zonder bandjes, nog beter is zwemkledij te dragen die de zon doorlaat. Dit zijn bikini's en badpakken gemaakt in een stof waarop een speciale weeftechniek is toegepast. Onder meer het merk Kiniki is gespecialiseerd in dit soort kleding en biedt fashionable modellen aan. Wanneer je dit draagt, is het nog ontzettend belangrijk je goed te smeren om zonnebrand en huidkanker te voorkomen. Deze stoffen beschermen namelijk niet tegen de schadelijke stralen van de zon.

Een badpak van Kiniki dat de zon doorlaat.