Zomerzonderzeuren tip 13: kinderboeken komen tot leven op Wonderweekend

doorNathalie Topsop 15/07/2017

Kende je het WonderWeekend al? Vorig jaar stampten vier vaders dit unieke gezinsfestival in de Plantentuin van Meise uit de grond. Ook dit jaar zullen 1.000 gezinnen 1 nacht in de Plantentuin overnachten en samen tal van unieke activiteiten beleven. Het 'WonderBoekenFestival' vormt er daar een van.

WonderWeekend is een gezinsfestival met overnachting in de Plantentuin Meise, waar de programmatie voor kinderen en ouders voor één keer niet gescheiden wordt, maar waar je als gezin samen van de vele kleine en grote verwonderingen geniet.

Dit jaar voegde de organisatie een nieuwe beleving aan het programma toe: het ‘WonderBoekenFestival’. Vijf kinderboeken komen tijdens dit evenement tot leven. Zo kunnen de metershoge mysterieuze prenten uit het boek ‘Naturama’ met een magisch brilletje afgespeurd worden naar verborgen dieren en planten. Daarnaast kan vanuit de kasteeltoren met een verrekijker ‘Wally’ gezocht worden op een levensgrote ‘Waar Is Wally?’ prent die in de kasteelvijver van de Plantentuin drijft.

Naast het nieuwe WonderBoekenFestival blijven ook de oorspronkelijke activiteiten bestaan: met handen eten is meer dan normaal in het Restaurant Zonder Bestek, en slapen was nooit zo leuk in een zelf beschilderde kartonnen tent. Bovendien kan je onder andere  zwemmen in een auto, een kunstwerk maken van wel 8.000 bamboestokken en er staat ook een feeërieke fakkeltocht op het programma.

WonderWeekend praktisch:

- Waar: Plantentuin Meise

- Wanneer: vrijdag 18 augustus tot zaterdag 19 augustus of zaterdag 19 augustus tot zondag 20 augustus

- Voor wie: gezinnen met kinderen

- Prijs: € 75 (+18) / € 40 (-18)

Meer informatie over de selectie & beleving van de vijf WonderBoeken en het volledige programma van WonderWeekend zijn te vinden op en http://www.wonderweekend.be en http://www.wonderweekend.be/wonderboekenfestival