Zomerzonderzeuren tip 37: heerlijke discoappels maken

doorMelanie Goethalsop 12/08/2017

Negen weken schoolvakantie overbruggen is voor heel wat ouders geen sinecure. Wij helpen graag een handje door jullie elke dag een leuke tip voor te schotelen. Vandaag op het programma: overheerlijke discoappels maken.

Dit heb je nodig (voor 4 appels):

  • 200 g chocolade
  • 4 kleine appeltjes
  • 8 el discodip of andere versiering naar keuze

Zo ga je aan de slag:

  1. Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pannetje met heet water) of in de magnetron.
  2. Prik de appels op een stevige satéprikker.
  3. Haal de appels door de chocolade en vervolgens door de discodip.
  4. Zet de appels in een glas (of prik ze in een met plastic omringd stuk kaas, dan blijven ze ook goed staan) in de koelkast en laat ze 30 minuten staan totdat de chocolade hard geworden is.
  5. Maak de discoappels maximaal een dag van tevoren en bewaar ze in de koelkast.

Meer lekkers ontdek je in 'Het kidsproof kookboek - tjokvol simpele recepten met maximaal 6 ingrediënten' van Chickslovefood (€ 17,99 - Het Spectrum).