Zoveel calorieën verbrand je door de liefde

doorLien Buyckop 12/06/2012
Samen douchen: 40 calorieën

Met het bikiniseizoen in aantocht doen veel vrouwen er alles aan om zoveel mogelijk calorieën te verbranden. Toch hoef je daar niet noodzakelijk voor naar de fitness te trekken, want ook de liefde kan daarvoor zorgen. Wij zetten een aantal 'activiteiten' op een rijtje.

1. Romantische wandeling: 28 calorieën
Samen met je geliefde wandelen in het park of het bos is een makkelijke en leuke manier om het fysieke te combineren met het romantische. Door 10 minuutjes te wandelen, verbrand je al 28 calorieën. Een gezellig looptochtje is natuurlijk ook een goed (of zelfs beter) idee. Doen!

2. Gevecht om de afstandsbediening: 50 calorieën
Als jullie langer dan vijf minuten 'vechten' om de macht over de televisie, dan ben je bezig aan een zeer goede work-out. Tip: probeer ook eens een kussengevecht uit.

3. Kussen: 59 calorieën
Heb je je ooit al eens afgevraagd waarom je na een passionele kus volledig buiten adem was? Dat is omdat je door 20 minuten te kussen even veel calorieën verbrandt als tijdens een work-out van tien minuten op de crosstrainer. En geef toe: kussen is véél leuker.

4. Samen douchen: 40 calorieën
Vergeet het douchen na de fitness, want het kan even goed een deel van je work-out worden. Door 15 minuten met je geliefde onder de douche te 'staan', verbrand je namelijk zo'n 40 calorieën.

5. Een massage geven: 48 calorieën
Al dat kneden en wrijven is niet alleen geweldig voor zijn lichaam, maar ook voor dat van jou. Door 10 minuten te masseren, raak je namelijk 48 calorieën kwijt. Bijkomend voordeel: een massage kan vaak leiden tot iets meer...

6. Voorspel: 25 calorieën
Een goede reden dus om een vrijpartij te beginnen met een voorspel (van ongeveer 10 minuten).

7. Orale seks geven: 100 calorieën per uur
Toegegeven: een uur is nogal lang, maar het is wel een goeie motivatie om wat langer vol te houden...

8. Orale seks krijgen: 80 calorieën per uur
Hetzelfde geldt natuurlijk in de omgekeerde richting: een uur is lang. Maar een vrouw mag dromen, toch?

9. Een vluggertje: 25 calorieën
Door het relatief hoge aantal calorieën en de beperkte tijd, is een vluggertje van 5 minuten de ideale manier om snel een eenvoudig calorieën te verbranden.

10. Seks als cowgirl: 75 calorieën
Met dit standje verbrand je niet alleen 75 calorieën per 15 minuten, maar het zorgt er ook voor dat je lichaam er op zijn best uitziet. Bovendien zijn de meeste mannen grote fan van dit standje. Een win-winsituatie dus.