Zoveel tijd sporten we in ons leven (hint: het is niet veel)

doorTine Kintaertop 09/05/2016

Wie nog een extra reden nodig heeft om zijn Netflixtijd in te perken en wat meer te gaan sporten: deze is voor jullie. Een onderzoek heeft immers uitgewezen dat we minder dan één procent van ons leven besteden aan sport.

Speciaal voor de 25.915 dagen-campagne van Reebok - het aantal dagen dat een mens gemiddeld leeft - werd bij 90.000 mensen gepeild hoe ze die dagen precies spenderen. Negen landen werden ondervraagd: de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, Frankrijk, Mexico, Rusland, Korea en Spanje.

Zoals verwacht sporten we allemaal te weinig, maar het precieze aantal sporturen bleek wel erg laag: gemiddeld 180 dagen van ons leven besteden we aan sport, minder dan 1 procent van het totale aantal dagen. Om het even in perspectief te zetten: we spenderen meer dan 10.625 dagen aan elektronische apparaten als smartphones, tablets en laptops.

Een schokkend cijfer, dat we dringend de hoogte moeten intrekken. We hoeven je immers niet meer te vertellen dat sport erg belangrijk is voor je gezondheid. Speciaal om ons een virtueel duwtje in de rug te geven, lanceerde Reebok het volgende filmpje. Motivatie te over, al hopen we dat iedereen van de beer gespaard blijft.

Geen fan van lopen? Probeer dan eens spinning, de Barre workout of deze andere sporten die veel calorieën verbranden. Of begin gewoon met wandelen, dat blijkt ook al heel gezond te zijn.