Zoveel vrouwen brengen make-up aan vóór ze sporten

doorLien Buyckop 27/07/2012
Geen uitzondering: een opgemaakt gezicht in de fitness

Een laagje foundation, gekleurde lippen en lange, donkere wimpers. Als je foto's ziet van celebs die naar de fitness trekken, zou je niet zeggen dat ze er echt gaan sporten. Overdreven en nutteloos, zullen velen denken, maar toch volgen steeds meer vrouwen hun voorbeeld. Maar liefst zeven op tien gaan namelijk met een opgemaakt gezicht sporten.

Dat blijkt uit een rondvraag van de Britse winkelketen Asda. Zij veronderstellen dat de trend niet alleen gestuurd wordt door celebs, maar ook door de perfect opgemaakte atletes. Kijk maar naar het prachtige haar en de feilloze make-up van de Olympische gymnastes.

Mascara
Het meest onmisbare schoonheidsmiddeltje bleek mascara te zijn. Twee op de vijf ondervraagden toe dat ze het wimperverlengende middeltje steevast aanbrengen voor ze publiekelijk sporten.

Foundation was het tweede populairste product, met 34 procent die zelfs tijdens het zweten een vlekkeloos gezicht wil hebben. Lipgloss vervolledigde de top drie, met 21 procent van de vrouwen die daarop vertrouwt.

Zelfbruiner?
Tegen alle verwachtingen in bleken ook veel vrouwen zelfbruiner aan te brengen voor het sporten, met 17 procent die dat bekende. Nochtans is het niet onlogisch dat een straaltje zweet de zelfbruiner doet uitlopen, waardoor je achterblijft met een vlekkerig gezicht.

Bovendien hebben vrouwen voor de juiste fitnesslookook niet alleen veel moeite, maar ook veel tijd over. Zo vertelde één op de vier fanatici dat ze meer dan een kwartier nodig hebben om zich op te maken voor een sportsessie. Wie bekent?